Det blir ofta fullt på Forumträffarna. Anmäl dig tidigt så är du säker på att komma med.

------------

Om du inte får information från FörbättringsForum så kan det bero på att din mailadress är fel eller att mailen hamnat i något "spam-filter" eller liknande. Hör av dig i så fall.

 

 Forumträffarna på Autoliv och Scania har flyttats till efter årsskiftet

Autoliv i Vårgårda den 18 Januari

Scania i Södertälje den 8 februari

 

Forumträffar

"kärnan i nätverket"

Medlemmar i Förbättringsforum
träffas för att utbyta erfarenheter
Läs om träffarna...

Artiklar i Verkstäderna

Om du som medlem valt att inte få tidningen så hittar du de flesta artiklarna på hemsidan.

Till artiklarna...

Kontakta projektledare

Vill du har mer information, kontakta någon av projektledarna Anders Gullander: 070 345 60 66 
Gunilla Almling: 070 885 87 48
Sven Jirby: 070 621 00 72

 
 


Du är inte inloggad som medlem. Logga in

Forumträffar

Forumträffarna är endast för medlemmar i FörbättringsForum. Medlemskap i FörbättringsForum är gratis. För Forumträffar, seminarier etc tas deltagaravgift ut. Du kan anmäla ditt intresse genom att klicka på anmälan under respektive forumträff eller via e-post för de som ännu inte har en anmälan-länk. Ange då vilken forumträff du vill ha mer information om.

Är det något speciellt företag du som medlem skulle vilja se eller höra mer om? Skicka ett mail till någon av projektledarna så försöker vi sy ihop en aktivitet på just det företaget.

Forumträffar hösten 2016 och vintern 2017

Planering för höstens Forumträffar pågår.
Håll ögonen öppna på hemsidan och i Facebookgruppen  

Det som nu är planerat är:  


18 Januari 2017: Autoliv, Vårgårda.
Autoliv Produktion System
Autoliv tillhör i dag ett av de mest framgångsrika företag vad gäller förbättringsarbete och lean produktion. APS, Autoliv Production System sammanfattar grunderna för en effektiv produktion. Begrepp som Just-in time, Kvalité, Lagarbete, Medarbetarskap, 5S, Standardisering, Muda Eliminering och TPM (operatörsunderhåll) ryms inom APS.
Autoliv har satt systematik i system. Man har satsat på visualisering, stående, korta möten, kortfattade skriftliga meddelanden som ofta ersätter IT-baserad information, ordning & reda med hjälp av fem S, målnedbrytning, ett tydligt kanbansystem, standardisering som bas för arbetet och ständiga förbättringar, tydliga anslagstavlor och scheman för t ex maskinunderhåll och en tydlig ”Plan-Do-Check-Act- modell”.
Mer information kommer
Anmälan

8 Februari 2017: Scania Södertälje
Tydligt ledarskap har skapat förbättringsgrupper i världsklass
Scanias framgångar är resultatet av ett långsiktigt, målmedvetet och effektivt samarbete på samtliga nivåer. Scania produktionssystem, SPS, är i dag ett begrepp och det finns inte många företag som inte vill göra samma resa.

Mer information kommer
Anmälan

9 Mars 2017: Sandvik AB, Sandviken
Forumträff
Här har vi möjlighet att ta del av en satsning på effektivare materialhantering, bland annat med hjälp av GPS/GIS -teknik. En teknik som kommer att effektivisera lagerhanteringen på många företag framöver, framför allt företag med stora lagerytor.
Mer information kommer

-  2017: -
Företagsanpassat:
Hur får vi fart på förbättringsarbetet?

Hur får vi med alla på tåget för ett effektivt förbättringsarbete. Hur startar vi bäst upp förändringen. Var finns flaskhalsarna om det inte fungerar som det är tänkt. Genom en speciell processorienterad diskussionsmodell vaskas alla faktorer fram som på olika sätt påverkar förbättringsarbetet på det egna företaget. Resultatet innebär svart på vitt vad som är viktigast att ta tag i. Seminariet innebär en effektiv del i förankringen. Samla hela eller delar av personalen.
Mer information | Artikel Framgångsfaktorer | Artikel Förankring

Besökslots
Vi hjälper medlemsföretagen att planera egna studiebesök, knyta kontakter och hjälpa till med att besökarna får ut det mesta möjliga av besöket. Den samlande erfarenhet och kontaktyta inom industrin som vi har inom FörbättringsForum innebär stora möjligheter att "träffa rätt". Kontakta någon av projektledarna.

Som medlem får du alltid aktuell information. Du kan nu registrera dig som medlem.

Forumträffar är endast för medlemmar i Förbättrings- Forum.

 

Copyright © FörbättringsForum 2005. info@forbattringsforum.se