"Tillsammans kan vi göra Svensk industri ännu starkare"


Nästa Forumträff.

16 Maj 2018

Volvo Group Operations, Powertrain Production, Skövde


Har du önskemål om att besöka något speciellt företag? Kontakta någon av projektledarna

Anders Gullander 070-345 60 66

Gunilla Almling 070-885 87 48

Sven Jirby 070-621 00 72


Om du inte får mail från Förbättringsforum så kan det bero på att den spärras av någon anledning. Kontakta din IT-support.

Det kan ju också bero på att du ändrat mailadress utan att meddela Förbättringsforum. Du kan själv logga in och ändra. Annars kan du kontakta oss så fixar vi det. 

 
 


Du är inte inloggad som medlem. Logga in

Forumträffar

Forumträffarna är endast för medlemmar i FörbättringsForum. Medlemskap i FörbättringsForum är gratis. För Forumträffar, seminarier etc tas deltagaravgift ut. Du kan anmäla ditt intresse genom att klicka på anmälan under respektive forumträff eller via e-post för de som ännu inte har en anmälan-länk. Ange då vilken forumträff du vill ha mer information om.

Är det något speciellt företag du som medlem skulle vilja se eller höra mer om? Skicka ett mail till någon av projektledarna så försöker vi sy ihop en aktivitet på just det företaget.

Forumträffar 2018
 Nu håller vi på att planera för vårens aktiviteter.


16 Maj 2018: Volvo Group Operations, Powertrain Production, Skövde
VPS för fokuserade förbättringar
Volvo Production System (VPS) beskriver Volvos sätt att arbeta och agera. Förbättringsarbetet inriktas mot 13 områden och vart och ett har ett angreppssätt i sju steg som beskriver hur man når världsklass. Genom att ha en genomtänkt struktur och att man beräknar kostnaderna för avvikelser då det gäller alla förluster och medvetet prioriterar vilka satsningar man vill göra så bedrivs ett för svensk industri ovanligt effektivt och systematiskt arbete.
Denna gång besöker vi bearbetningen.
Program kommer.
anmälanLäs mer. Artikel Bättre Produktivitet

30 Maj 2018: Alfa Laval, Lund
ALPS, Alfa Lavals ProduktionsSystem, in i en ny fas
Från 1 mars gäller en helt ny organisation. Fyra fabriker blir en. Genomgripande förändringar och en helt ny lay-out. Men de sju fokusområden som man tidigare arbetat med gäller fortfarande som bl.a omfattar organisation, ledarskap & kultur och kompetens samt processerna planering, förbättringar och uppföljning. Fokus kommer nu att ligga ännu mer på flödeseffektivitet och hur ordna en effektivare och stabilare materialförsörjning.
Följ med på Forumträffen och ta del av hur man inte tappar farten i förbättringsarbetet i en stor organisationsförändring, utan snarare ökar.
Anmälan | Läs mer Artikel Bättre Produktivitet

10 Oktober 2018: Bror Tonsjö AB, Kode (3 mil norr om Göteborg)
Tonsjö satsar på personalen, lean och automation
När FörbättringsForum ber produktionschef Michael Södergren berätta om var företaget är beläget och hur man hur man jobbar för att omsätta sin strategi i handling kommer svaret snabbt på klingande västkustska: ”vi finns tre mil norr om Göteborg på Sveriges framsida, och vi arbetar med tre saker: personalen, lean och automation. I den ordningen!”
Kom och besök ett litet men mycket framgångsrikt företag inom skärande bearbetning med världen som marknad till kunder med höga krav på kvalitet.
Anmälan

-  2018: -
Företagsanpassat:
Hur får vi fart på förbättringsarbetet?

Hur får vi med alla på tåget för ett effektivt förbättringsarbete. Var finns flaskhalsarna om det inte fungerar som det är tänkt. Genom en speciell processorienterad diskussionsmodell vaskas alla faktorer fram som på olika sätt påverkar förbättringsarbetet på det egna företaget. Resultatet innebär svart på vitt vad som är viktigast att ta tag i. Seminariet innebär en effektiv del i förankringen. Samla hela eller delar av personalen.
Mer information | Artikel Framgångsfaktorer | Artikel Förankring

Besökslots
Vi hjälper medlemsföretagen att planera egna studiebesök, knyta kontakter och hjälpa till med att besökarna får ut det mesta möjliga av besöket. Den samlande erfarenhet och kontaktyta inom industrin som vi har inom FörbättringsForum innebär stora möjligheter att "träffa rätt". Kontakta någon av projektledarna.

Som medlem får du alltid aktuell information. Du kan nu registrera dig som medlem.

Forumträffar är endast för medlemmar i Förbättrings- Forum.

 

Copyright © FörbättringsForum 2005. info@forbattringsforum.se